skip to Main Content
Telefoon: 0515 420007 Email: info@jaarsmasilvius.nl

Matrassen

Slaap comfort

We zeggen bij Jaarsma & Silvius altijd “als u gaat varen of op vakantie bent, dan is dat ontspanning en daar hoort goed slapen bij”. Een matras is iets waar je fijn op moet liggen en wat past bij u als persoon. En iedere persoon is anders van bouw en heeft een ander gewicht. We vinden het daarom belangrijk om, samen met u, tot de beste keus te komen voor optimaal comfort van slapen.
We werken met verschillende soorten schuim die binnen in het matras wordt verwerkt en u kunt kiezen waar uw voorkeur naar uit gaat. U kunt bij ons in de showroom de verschillende soorten schuim in de matrassen en de verschillende kwaliteiten uitproberen. Tip: Neem hier ruim de tijd voor want, zoals al gezegd, comfortabel slapen is heel belangrijk. We geven u een aantal voorbeelden van matrassen:

Polyether

Polyether is een schuim met een eenvoudige celstructuur, welke gebruikt wordt voor de eenvoudige matrassen, voor zowel de zit- als voor de rugkussens. SG staat voor “soortelijk gewicht”, dus SG30 betekent 30 kilogram per kubieke meter (kg/m3). Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe harder het kussen is.

Vita Talalay latex

De ronde, open cel structuur van Talalay® latex is uniek en ongeëvenaard en biedt optimale ventilatie. Dat zorgt voor
goede vocht- en warmteregulatie door een optimale afvoer waardoor je beter, hygiënischer en gezonder slaapt. De open en ronde cel structuur zorgt ook voor een superieure veerkracht, daardoor ontstaat optimale ondersteuning, die de drukpunten van het lichaam verlicht.
Alleen Talalay® latex kan zacht zijn én ondersteuning bieden tegelijk. Het verkoelt in de zomer en geeft warmte in de winter. Talalay® wordt verwerkt in onze matrassen en matrastoppers.
Een zacht uitnodigend gevoel, flexibel en optimaal ventilerend. Door de ruime keuze aan materialen en afwerkingen kan men een perfect passend matras samenstellen. Matrassen zijn leverbaar in de kwaliteiten soft, medium, farm. Diktes zijn mogelijk van 12 cm / 15 cm / 18 cm / 20 cm / 22 cm / 24 cm dik, maar ook afwijkende wensen kunnen verwezenlijkt worden. Door de perfecte celstructuur van Talalay zijn comfortzones niet echt nodig, maar ze zijn aan te brengen indien meer comfort wenselijk is.

Koudschuim

Wij maken gebruik van hoogwaardige Pantera koudschuim soorten die speciaal ontwikkeld zijn voor slaapcomfort. De cel structuur van dit schuim geeft een minimale ventilatie in de matras. Het soortelijk gewicht en de dikte bepalen de kwaliteit en de levensduur van de matras. Een Pantera koudschuim matras kan in elke gewenste dikte geleverd worden. Ze zijn er in een instapkwaliteit SG40 tot een kwaliteit SG70. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe meer comfort er aan de matraskern kan worden gegeven en hoe langer de levensduur van een matras is.

Pocketvering

De SoftTouch variabele pocketveren matraskernen bieden een combinatie van responsiviteit, comfort en support. Dit wil zeggen dat deze matrassen zeer ontvankelijk zijn voor ieder lichaamsgewicht en lichaamsvorm. De variabele spoel-geometrie is het geheim achter het succes van de SoftTouch TM pocketveer. Deze vooruitgang in veer-technologie kan de fabricage van speciaal ontworpen, progressieve, zelf-conforme binnen vering kernen bewerkstelligen. Deze veren zorgen voor initiële zachtheid bij aanraking en worden steeds steviger voor de nodige ondersteuning als er meer gewicht wordt toegepast. NOOT: Als de matras bij de heupzone smaller is dan 90 cm zijn pocketveren matrassen minder goed inzetbaar. In dat geval kunnen de pocketveren matrassen niet dubbel gevouwen worden, omdat de met elkaar verbonden veren van elkaar los kunnen scheuren. Het dubbel vouwen van matrassen aan boord van kleinere jachten is soms nodig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot de bergruimte. De ideale kerndikte van een pocketveren matras is ongeveer 20 tot 24 cm.

Al onze matrassen worden afgewerkt met een hoogwaardige tijk en een stevige nylon rits waardoor reinigen tot de mogelijkheden behoord. We hebben verschillende kleuren van het matras tijk beschikbaar en u kunt er een bijpassende matrasovertrek op maat bij laten maken. Zo bepaalt u zelf hoe het eindresultaat er uit gaan zien maar nog belangrijker hoe het voelt.

U kunt bij ons terecht voor een eigentijdse collectie meubelstoffen, gordijnstoffen en leerkwaliteiten.

Een greep uit onze merken zijn:

Back To Top